Uradni jezik kongresa:

Uradni jezik kongresa bo slovenščina in angleščina. Izvlečki morajo biti napisani v slovenščini ali angleščini. Diapozitivi za prezentacijo morajo biti v slovenščini ali angleščini. V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in obratno (simultano prevajanje). Vsa predavanja na vzporednih sekcijah bodo v slovenščini. Izjema so paralelne sekcije v veliki dvorani, kjer bo možna predstavitev v slovenščini ali angleščini in bo omogočen simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

 

Pult za registracijo in informacije:

Registracijski pult se bo nahajal v preddverju kongresne dvorane Thermana Laško, kjer bo možno dobiti imensko priponko, kongresni material in vse ostale informacije. Registracija se bo začela že 10.04.2024 ob 17.00 uri in bo trajala do 12 ure 12.4.2024. Zaradi pridobitve kreditnih točk ZZS je nujno, da se ob prihodu vsak udeleženec registrira.

 

Imenske priponke:

Udeleženci kongresa bodo pri registraciji dobili priponko kongresa z imenom udeleženca, ki vam bo omogočila dostop do vseh kongresnih dogajanj v skladu z vašo vplačano kotizacijo. Spremljevalci udeležencev kongresa bodo dobili priponko z imenom, ki jim bo omogočila dostop do dogodkov kongresa v skladu z vplačano kotizacijo. Akreditiranim novinarjem bo priponka z imenom omogočala nemoten dostop do vseh dogodkov kongresa.

 

Prostor za predavatelje (tehnične zadeve):

Predavatelji plenarnega zasedanja in paralelnih sekcij, bodo svojo prezentacijo lahko preverili v prostoru za predavatelje v kongresnem centru Thermana z asistenco tehničnega osebja kongresa. Zaželeno je, da bi vse prezentacije prispele na dan naslov vsaj dva dni pred pričetkom kongresa.

 

Simultano prevajanje:

V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in obratno (simultano prevajanje). Pri paralelnih sekcijah v veliki dvorani kongresnega centra Thermana  bo tudi omogočen simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

 

Razpoložljivi čas za prezentacijo:

Predavatelji na plenarnih sekcijah bodo za predstavitev svojega prispevka imeli na razpolago največ do 30 minut.

Na paralelnih sekcijah bodo predavatelji imeli na razpolago za predstavitev svojih prispevkov do 15 minut.

 

WiFi:

V času kongresa bo v kongresnem centru Thermana Laško zagotovljena uporaba standardnega brezžičnega dostopa do interneta WiFi. Za dostop ne potrebujete uporabniškega imena in gesla, samo izberete WiFi Kongres.

 

Kava in osvežitev:

Odmori za kavo bodo potekali v preddverju kongresnega centra Thermana. V času kongresa je predvidenih štiri odmorov za kavo. Točen urnik odmorov za kavo je zapisan v programu kongresa.

 

Kosilo:

V teku kongresa je za vse udeležence organizirano kosilo, ki bo potekalo v samopostrežni restavraciji. Točen urnik kosila je zapisan v programu kongresa.

 

Posebna prehrana:

Na samopostrežnem bifeju je na voljo širok asortima hrane. V kolikor imate glede hrane posebne zahteve prosimo, da to sporočite strežnemu osebju v restavraciji.

 

Kajenje:

V Sloveniji je kajenje prepovedano v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, torej tudi v gostinskih lokalih in nastanitvah. Za nakup tobačnih izdelkov morate biti stari vsaj 18 let.

 

Valuta:

Uradna denarna valuta v Sloveniji je evro (EUR). Gotovino lahko zamenjate v bankah, poštah in v menjalnicah, na voljo so vam tudi številni bančni avtomati. Menjalniški tečaj si oglejte na spletnih straneh Banke Slovenije website.

 

Potovalni dokumenti (potni list…):

Slovenija je članica Schengenskega območja. Znotraj tega območja ni mejne kontrole – to velja za članice Evropske unije (razen za Bolgarijo, Irsko, in Romunijo), Znotraj območja je možno potovati z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. Določene države potrebujejo za vstop v Schengensko območje vizo.

 

Električna napeljava:

Električna napetost v Sloveniji je 230 voltov, s frekvenco 50 Hz. Slovenija uporablja tako imenovano evropsko vtičnico z uradno oznako CEE 7/16.

 

Voda iz pipe:

V Sloveniji so številni ljudje še vedno navajeni piti vodo iz pipe, ker je neoporečna in je ni potrebno prekuhavati. V hotelu Thermana Park Laško vam je na voljo tudi pitnik s termalno vodo. Laška termalna voda ima pozitiven in spodbujevalni vpliv, deluje na uravnovešenje in utrjevanje organizma, pomaga pri razstrupljanju telesa, zmanjšuje zakisanost, deluje blago odvajalno…

 

Prehrana:

Hrana, ki je na voljo na slovenskem tržišču, je pridelana brez gensko spremenjenih organizmov.

 

Nujne storitve:

Številke, ki si jih je vredno zapomniti, saj nikoli ne veste, kdaj pridejo prav:

112 Center za obveščanje – nujna medicinska pomoč, gasilci, veterinarska pomoč,

reševalne enote

113 Policija – nujni primeri

080 12 00 Policija – prijava storilcev kaznivih dejanj, anonimni telefon

1987 AMZS – pomoč na cesti in avto vleka

 

Zdravstvena varnost:

V Sloveniji ni nevarnosti, da bi zboleli za nevarnimi boleznimi, zato ni predpisanih nobenih posebnih cepljenj za potovanje v to državo. Priporočljivo je sicer cepljenje proti tetanusu, ki pa ni nujno. Pri manjših težavah, kot so prehladi, glavoboli, povišana temperatura ali piki insektov, je mogoče v lekarnah dobiti zdravila tudi brez recepta. Lekarne ima večina slovenskih krajev, v mestih so tudi dežurne lekarne, ki so odprte 24 ur na dan. V Sloveniji je zdravstvena oskrba zelo razvejana. V praktično vseh slovenskih mestih so zdravstveni domovi, v manjših krajih pa posamezne ambulante. V vsak slovenski kraj pride nujna medicinska pomoč, po potrebi tudi s helikopterjem. Državljani držav članic Evropske unije lahko v Slovenijo potujete z Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. To kartico lahko dobite tudi državljani Islandije, Liechtensteina, Norveške in Švice. Poseben dogovor velja še za državljane Hrvaške, ki lahko zdravstvene storitve v Sloveniji uporabljajo s svojo zdravstveno izkaznico. Za državljane vseh ostalih držav je najbolje, da še pred potovanjem v Slovenijo sklenejo mednarodno popotniško zavarovanje. Ta so priporočljiva tudi za državljane zgoraj omenjenih držav.

 

Splošna varnost:

Slovenija je varna država. Kjerkoli se zadržujete, tudi denimo v poznih nočnih urah v večjih mestih, ste lahko brez skrbi. Kljub temu lahko postanete žrtev določenih kriminalnih dejanj, med katerimi so najpogostejše tatvine. Z ustreznim ravnanjem pa take nevšečnosti lahko zelo zmanjšate, če se jih že ne da preprečiti.

Pomembni datumi

7. Mednarodni kongres medicinskih izvedencev Slovenije:

11. 04. 2024 – 12. 04. 2024

Povabilo za oddajo abstraktov 

9.10.2023 – 30.11.2023


Registracija 

01.02.2024 – 09.04.2024

Partnerji projekta

photo
photo
photo
photo