Letalom

Z glavnega slovenskega mednarodnega letališča Jožeta Pučnika Ljubljana imate vsakodnevne lete v številna evropska mesta z različnimi letalskimi družbami.  Priletite lahko tudi na enega izmed tujih letališč v bližnji soseščini in od tam do Slovenije dostopate z avtobusom, vlakom ali najetim avtomobilom. Storitev prevozov iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana in okoliških letališč ponuja tudi nizkocenovni prevoznik GoOpti.

Vlakom

Po Sloveniji vozijo zgolj vlaki Slovenskih železnic, ki imajo vse vozne rede in cenike na spletnih straneh. Vozovnico lahko kupite na vsaki železniški postaji, lahko pa tudi na vlaku. Slovenski vlaki se držijo voznih redov.

Avtobusom

V večino krajev in na podeželje se lahko pripeljete z avtobusom. V kolikor vozijo po lokalnih cestah, vam vozniki lahko ustavijo na postajališču v vsakem naselju. Vozovnico za avtobus lahko kupite kar pri vozniku avtobusa, na večjih avtobusnih postajah jo lahko kupite tudi za točno določen datum.

Avtom (prihod iz Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške)

Najhitreje po Sloveniji z avtomobilom potujete po avtocestah, za katere pa morate imeti vinjeto. Ne tvegajte vožnje po avtocestah brez te nalepke, saj so zagrožene kazni stroge. V Sloveniji je vinjeta na voljo po vseh bencinskih črpalkah. Med cestnoprometnimi predpisi velja omeniti obvezno uporabo zasenčenih luči med vožnjo tudi podnevi, najvišja dovoljena meja alkohola v telesu voznika je 0,5 promila. Ker so preizkusi alkoholiziranosti voznikov pogosti, je bolje, če raje sploh ne popijete ničesar. Bencinski servisi in črpalke so na avtocestah približno vsakih 30 kilometrov in obratujejo 24 ur na dan. Veliko je tudi bencinskih črpalk v mestih in manjših krajih. V primeru okvare na cesti vam priskočijo na pomoč pri AMZS. Pokličite 1987. Avtomobil lahko v specializiranih agencijah najamete, če ste stari najmanj 21 let in imate vozniški izpit vsaj dve leti. Nekatere izposojevalnice za voznike stare od 21 do 25 let zahtevajo plačilo dodatka za mladega voznika. Hitrostne omejitve:

  • naselja 50 km/h
  • regionalne ceste 90 km/h
  • hitre ceste 100 km/h
  • avtoceste 130 km/h

Javni prevoz

Hotel Thermana Park Laško se nahaja v bližini mestnega jedra samo 15 minut hoje skozi Zdraviliški park. V bližnjo okolico se lahko sprehodite ali si za ogled na hotelski recepciji izposodite kolo. Za izlete v bližnjo okolico lahko izberete avtobusni ali železniški prevoz. Avtobusna postaja se nahaja pred hotelom, železniška postaja pa je od hotela oddaljena 300 metrov.

Taksi

Thermana ima s pogodbeno taxi službo dogovorjene ugodne cene prevozov.

Taksi prevoz iz letališča in nazaj lahko naročite že ob rezervaciji sobe. Cena prevoza za tri osebe od letališča Jožeta Pučnika Ljubljana do Laškega stane 120,00 €,  Zagreb – Laško: 120 €, Graz – Laško: 140 €  in  Trst – Laško: 180 €

V času, ko bivate v hotelu lahko taksi prevoz naročite na hotelski recepciji. Cena prevoza npr. do 15 km oddaljenega mesta Celja je 10-12,00 €

Pomembni datumi

7. Mednarodni kongres medicinskih izvedencev Slovenije:

11. 04. 2024 – 12. 04. 2024

Povabilo za oddajo abstraktov 

9.10.2023 – 30.11.2023


Registracija 

01.02.2024 – 09.04.2024

Partnerji projekta

photo
photo
photo
photo